top of page

mie., 07 iun.

|

Facultatea de Sociologie și Asistență So

Modul Ateliere GRATUITE pentru Studenți

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Modul Ateliere GRATUITE pentru Studenți
Modul Ateliere GRATUITE pentru Studenți

Ora și locul

07 iun. 2023, 18:00 – 20:00 EEST

Facultatea de Sociologie și Asistență So, Bulevardul Schitu Măgureanu 9, București 010181, Romania

Despre eveniment

Dezvoltarea personală este un trend care aduce cu sine o sumedenie de informații, teorii și perspective despre cum ar fi mai bine să faci. Fiecare dintre acestea are baza sa și beneficiile sale, însă, dacă ne bazăm doar pe teorie, fără să fim în contact cu noi, ne vom însuși niște instrumente de care nu avem nevoie sau pe care nu știm exact cum să le folosim. 

Venim înspre tine cu o abordare centrată pe sinele tău, pe nevoile tale și pe resursele tale autentice, astfel încât să fii în contact cu cel mai bun senzor care îți poate spune dacă o abordare ți se potrivește sau nu. 

Scopul acestor workshopuri este de a-ți oferi informații despre tine ca mai apoi, tu singur să-ți dai seama ce unelte te ajută real în procesul tău de dezvoltare personală.

Te invităm să explorăm împreună următoarele teme:

 • Autonomie vs independență
 • Așteptări vs nevoi
 • Comunicare autentică
 • Putere și roluri

Workshopurile sunt gratuite.

Trainer: Sandra Pop - psiholog și consilier de dezvoltare personală, preocupată de misterele creierului uman și cum acesta vede viața prin „lentila” sa unică, precum și de arta traiului autentic.

--

Prezentare Workshop-uri:

Dezvoltarea personală este un concept spre care tindem cu toții, însă este extrem de important să avem o abordare care se află în concordanță cu persoana noastră, un proces personalizat. Astfel, ne-am gândit să venim în întâmpinarea nevoilor tale prin intermediul acestui modul de 4 Workshop-uri:

1. AUTONOMIE VS INDEPENDENȚĂ

Cum să îți trăiești viața autentic și eficient? 

Lasă-te ajutat și de cei din jur care te pot ghida, însă ascultă-ți vocea interioară în permanență și menține puterea proprie de decizie.  Deși par două extreme, noi venim cu o cale de mijloc pentru a atinge apogeul spiritual moral.

Pe cine căutăm?

Pe tine, cel care ești preocupat de dezvoltarea ta personală și vrei să afli metode prin care poți să îți faci viața mai ușoară, atât cu tine, cât și cu cei din jurul tău.

La ce să te aștepți dacă participi?

Știm cu toții momentul acela când venim la facultate și încercăm să ne demonstrăm nouă că suntem capabili să ne descurcăm singuri cu tot ce presupune această viață de adult. Te invităm la un atelier gratuit în care să abordăm diferența dintre autonomie și independența pentru a-ți ușura acomodarea cu stilul de viață pe care îl ai acum. Vei descoperi măsura în care poți să îi lași pe cei din jurul tau să te susțină în acest drum spre a deveni adult, păstrându-ți în același timp libertatea de decizie.

Propunem o abordare aplicativă, interactivă, o gură de aer de la învățatul pentru sesiune, în cadrul căreia să descoperi în tine resurse transferabile în viața reală.

Cu ce vei rămâne?

Informații concrete asupra subiectelor propuse, o înțelegere mai profundă asupra capacităților tale de autonomie, soluții punctuale pentru anumite situații limită.

2. AȘTEPTĂRI VS NEVOI

Uneori ne creionoăm perspectivele referitoare la viața de zi cu zi sub influența asteptarilor sociale, și nu numai. Cum îți dai seama că se întâmplă asta? Ai simțit vreodată că deși totul decurge așa cu te-ai așteptat, dar tu nu te simți împlinit, fericit?

Pe cine căutăm?

Tot pe tine, cel care ești preocupat de dezvoltarea ta personală și vrei să afli metode prin care poți să îți faci viața mai ușoară, atât cu tine, cât și cu cei din jurul tău.

La ce să te aștepți dacă participi?

Vi s-a întâmplat vreodată să aveți anumite așteptări de la o relație și apoi să vă dați seama că, deși acestea sunt bifate, nu vă simțiți împliniți?

Modul în care noi percepem relațiile  ne este format de societate și de modul în care creștem care nu e neapărat în contact cu nevoile noastre autentice.

Te invităm să explorezi linia fină dintre așteptări și nevoi pentru a descoperi cum arată, de fapt, niște relații satisfăcătoare pentru tine (familiale, profesionale, de prietenie și romantice).

Cu ce vei rămâne?

Vei înțelege mai bine diferența dintre așteptări și nevoi, o experiență directă care să îți provoace granițele personale și cunoașterea propriilor limite și măsura în care acestea sunt flexibile, astfel încât să servească nevoilor tale autentice.

3. COMUNICARE AUTENTICĂ

Ți s-a întâmplat ca discuțiile să nu se îndreapte în direcția pe care ți-o dorești?

Ai fost tentat să răspunzi doar că să te aperi? 

Este important să înțelegem modul în care comunicăm, pentru a ne putea înțelege atât pe noi, cât și pe ceilalți,  pentru a ne adapta rapid în orice discuție. 

Pe cine căutăm?

Ai ghicit! Fix tu, cel care ești preocupat de dezvoltarea ta personală și vrei să afli metode prin care poți să îți faci viața mai ușoară, atât cu tine, cât și cu cei din jurul tău.

La ce să te aștepți dacă participi?

Probabil sunteți familiari cu expresia “vorbim limbi diferite”. Deși, de multe ori, oamenii dintr-o conversație au aceeași nevoie, modul în care o exprimă nu poate fi mai diferit. Nu venim înspre tine cu rețete minune pentru o comunicare eficientă, ci cu scoaterea la lumină a aspectului pe care cu toții vrem, de fapt, să îl transmitem: sinele nostru autentic.

O data ce înțelegem motivul pentru care fiecare persoană comunică într-un anumit fel, putem să ascultăm pentru a înțelege, și nu pentru a răspunde sau a ne apăra.

Cu ce vei rămâne?

Înțelegerea stilurilor de comunicare, capacitatea de a-ți adapta discursul la scopul pe care comunicarea îl are, o “lentilă” mai curată prin care să vezi nevoia persoanei care îți vorbește într-un anumit fel.

4. PUTERE ȘI ROLURI

În viață, tindem mereu să atingem funcția x unde avem rolul y, dar oare asta ne reprezintă? 

Acest rol se pliază pe atitudine, mentalitatea, obiectivele tale sau te determină să acționezi într-un mod caracteristic lui? 

Există numeroase tipologii, iar oamenii tind sa își îngrădească creativitatea acționând în pofida lor, alegem rolul în detrimentul propriei persoane.

Pe cine căutăm?

Dacă ai mai lucrat cu noi până acum, știi deja! Daca nu, îți spunem: pe tine, cel care ești preocupat de dezvoltarea ta personală și vrei să afli metode prin care poți să îți faci viața mai ușoară, atât cu tine, cât și cu cei din jurul tău.

La ce să te aștepți dacă participi?

“Toți suntem genii, dar dacă judecăm un pește după capacitatea sa de a se urca într-un copac, acesta va crede toată viața că este un prost.” (Einstein)

Fiecare avem modul nostru de a fi utili sau importanți într-un grup. Fiecare avem preferințele noastre vis-à-vis de cum vrem să fim percepuți. Totuși, în ce măsură rolurile pe care ni le asumăm ne reprezintă? Sau în ce masură acestea ne limitează adevăratul potențial? Dacă un anumit fel de putere este un scut în spatele căruia ne ascundem, acesta nu își mai servește scopul, acela de a aduce un mai bine în comunitate.

Cu ce vei rămâne?

Informații concrete despre stilurile de putere și rolurile care ne sunt atribuite în consecință, întelegerea propriilor capacități a stilului de putere pe care l-am putea avea pe baza lor și a rolului care ne-ar oferi libertatea de a fi noi. O pastilă filosofică de reflectare activă și argumentare a utilității unui rol-stereotip.

--

Workshopurile sunt gratuite și vor fi susținute de Sandra Pop - psiholog și consilier de dezvoltare personală, preocupată de misterele creierului uman și cum acesta vede viața prin „lentila” sa unică, precum și de arta traiului autentic.

Bilete

 • Înscriere ateliere studenți

  Participarea la aceste ateliere este gratuită. Înscrierea este necesară deoarece locurile sunt limitate.

  0,00 RON
  Vânzare încheiată

Total

0,00 RON

Distribuie evenimentul

bottom of page