
Gabriel Cristian
Numele meu este Gabriel Cristian și sunt de părere că o adevărată transformare vine de la interior către exterior. Sunt de părere că este nevoie de îmbinarea ambelor lumi, atât celei interioare cât și celei exterioare pentru performanță.
Sunt psiholog clinician, psihanalist în formare și psiholog sportiv. Ajut oamenii de toate vârstele și de la toate nivelurile să își atingă obiectivele de performanță, având un istoric ca sportiv și specializat acum în psihologia sportivă, pot ajuta având o înțelegere mai profundă a ceea ce înseamnă sportul din punct de vedere fizic dar și mental.
Ce este psihologia sportiva?
Psihologia sportivă ca ramură a psihologiei generale, se referă la interdependența MINTE-TRUP și încă din antichitate această legătură este recunoscută și evidențiată ca având o semnificație centrală pentru obținerea performanței și dezvoltarea personalității. De aceea, ca psiholog cu istoric în sport practicat atât la nivel fizic, cât ți la nivel mental, sunt sigur că te pot ajuta și pot aduce un plus valoare în cariera ta sportivă.
În ce fel mă poate ajuta un psiholog sportiv?
Rolul psihologului sportiv este, pe scurt, de a integra antrenamentul mental în antrenamentul fizic. Să ajute sportivii să înțeleagă și să conștientizeze importanța factorilor psihologici care intervin în activitatea fizică și sportul de performanță (antrenamentul variabilelor psihologice pentru creșterea randamentului sportiv).
Psihologul ajută la rezolvarea problemelor care pot apărea datorită practicării sportului (în special în cel de performanță): stres, tensiune psihică, eșec, frustrare, epuizare, leziuni etc.
Scopul meu principal pentru îndeplinirea cu succes și performanță a sportivului, este identificarea celor mai eficace metode de antrenament pentru optimizarea deprinderilor și dezvoltarea performanței.
Oricare ar fi obiectivele tale de performanță, fie profesionale sau recreative, la nivel de bază sau de elită, te pot ajuta să le atingi.