top of page
Psih_Liviu_Macovei_MCP.jpg

Liviu Macovei

Numele meu este Liviu. Am început acum mulți ani, mai întâi ca și client de coaching, iar mai apoi ca și coach acreditat. Am făcut pasul spre profesionism în coaching, pentru că mi-a plăcut foarte mult să văd pe viu, cum oamenii cu care lucrez găsesc soluții, devin mai buni în ceea ce fac, le este mai clar ce își doresc și DA, în cele din urmă au mai multă încredere în ei.

Sunt antreprenor de peste 20 de ani, iar lucrul ăsta te călește și îți dă certitudinea că lucrurile bine făcute de la început, sunt cele mai durabile. Așa că pasul următor a fost facultatea de psihologie, apoi pasul următor masterul în psihologie clinică și consiliere psihologică (sunt psiholog clinician acreditat de către Colegiul Psihologilor), apoi pasul următor a fost formarea in psihoterapia cognitiv comportamentală (în cadrul Asociației de Psihofarmacoterapie și Stiințe Cognitive) și încă nu știu ce va mai urma, dar sigur va fi ceva interesant.  Pas cu pas!

Printre ședințele de coaching și de la un moment dat, printre ședințele cu persoanele care veneau în psihoterapie, am făcut o scurtă formare în hipnoterapie, școli de vară și mentorate cu psihoterapeuți renumiți și încă o formare ca și consilier în dezvoltare personală. Da, aceasta este activitatea unui psihoterapeut: pregătire continuă, update permanent la noutățile din domeniu și nu în ultimul rând întâlnirile cu clienții lui.

În punctul ăsta, cred că aș putea spune mai multe despre metoda mea de lucru: este o combinație între terapia cognitiv comportamentală (Albert Ellis și Aaron T. Beck), terapia centrată pe scheme cognitive (Jeffrey E. Young), terapia provocativă (Frank Farrelly) și nu în cele din urmă hipnoza clinică (Milton Erickson).

De ce și cu ce situații vin oamenii în terapie? Ei bine, sunt cărți întregi scrise pe această tema, dar pe scurt ar fi: anxietate, depresie, stres, fobii, traume, tulburări de somn, comunicare mai bună personală și profesioanală, stimă și încredere în sine, autocunoaștere, dezvoltare, consiliere vocațională, descoperirea potențialului propriu.

Așadar, indiferent de situația cu care te confrunți, te aștept în cabinet, unde cu răbdare, înțelegere și curiozitate vom călători prin labirintul minții umane spre o mai bună înțelegere de sine și spre o viață mai împlinită...cum ar fi?

Formare

  • Formare în coaching, SPH Training, Certificat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, cod COR 24324, 2018, Formatori Marian Simion, Daniel Zărnescu, Grațian Sonu

  • Formare în Consiliere de Dezvoltare Personală, 2018

  • Formare în hipnoză ericksoniană (formator Grațian Sonu)

  • Facultatea de Psihologie și Științe Sociale, Universitatea Hyperion

  • Master în Psihologia Clinică și Consiliere Psihologică, Universitatea Hyperion

  • Formare în Terapia Cognitiv Comportamentală (APSC București, formatori Barbara Crăciun & Colab.)

  • Mentorat în Psihoterapie (formator Psihoterapeut Lucian Negoiță)

bottom of page