top of page
Jumping Over Water

Programe pentru Sportivii care își doresc să atingă Înalta Performanță

Programele noastre au fost create cu scopul de a:

  1. Identifica punctele tale forte & vulnerabile; 

  2. Transforma punctelor tale vulnerabile în atu-uri;

  3. Consolida identitatea ta ca sportiv de performanță (să fii în contact cu valorile tale personale, să acționezi în baza sinelui tău real și a obiectivelor stabilite, să te poți adapta indiferent dacă te bucuri de un câștig sau simți durerea înfrângerii);

  4. Menține tiparele „sănătoase” și adaptative de care ai nevoie pentru a atinge Înalta Performanță (spre exemplu, tiparele cognitive, afective, perceptive, motivaționale, atitudinale și comportamentale).

Pe scurt, obiectivul nostru este să te ajutăm pe tine (și pe echipa ta) să îți atingi potențialul maxim în sportul practicat.

Pentru a obține un plan de antrenament mental personalizat, este necesar să ai o ședință de evaluare, la finalul căreia psihologul îți va face câteva recomandări, iar dacă alegi să colaborați, atunci veți seta obiectivele terapeutice (obiective SMART) pentru a știi amândoi dacă direcția procesului terapeutic este în acord cu așteptările tale.

Tennis Balls

Programe

Tennis Player

01

Gestionarea ANXIETĂȚII
Frica de a pierde vs. Frica de a câștiga

Anxietatea are multe forme:

  • îngrijorări („dar dacă ...”);

  • blocaje (mentale - „nu-mi trece nimic prin minte”, „e totul negru” și fizice - „îmi simt corpul greu”, „parcă corpul nu mă ascultă”);

  • atenția direcționată către ceilalți („ce vor zice ceilalți dacă...”, „nu vreau să îl/o dezamăgesc pe...”);

  • supraresponsabilizare („va fi vina mea dacă...”);

  • atacuri de panică (eliberări bruște de adrenalină care fac inima să bată foarte rapid, se instalează senzația de sufocare și apare teama de a pierde controlul sau de a nu muri).

02

Agilitatea emoțională

Abilitatea de a fi în „momentul prezent”, conectat(ă) la tine și la nevoile tale reale, acceptând că sunt elemente din mediu asupra cărora deții controlul, dar și elemente pe care nu le poți controla.

Female Swimmers
Aiming Toward a Target

03

Atenția concentrată

Atenția concentrată este unul dintre procesele psihice care te ajută să te concentrezi pe obiectivul pe care îl ai în momentul prezent, fără a lăsa factorii din mediul extern (ex.: persoanele din tribună, condițiile nefavorabile de mediu etc.) și/sau intern (propriile gânduri, emoții sau nevoi) să te „deranjeze”.

04

Motivația, cel mai bun prieten

Motivația funcționează ca „cel mai bun prieten”, care: întotdeauna te împinge de la spate, nu te lasă să renunți când simți că este prea greu și care îți dă acel boost de energie atunci când simți că funcționezi cu 1%.

Aerobic Gymnastics Show
Rugby Players

05

Cine sunt EU și ce tip de SPORTIV vreau să fiu?
Identificarea valorilor personale

Un om puternic se definește printr-un set de valori foarte bine definite

Tu știi cine ești cu adevărat, care sunt fricile tale reale și ce îți dorești să obții?

Soccer Match Victory

06

Setarea obiectivelor SMART
și construirea unei cariere

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

Pentru Antrenori

Niciun sportiv nu ar fi reușit să obțină rezultatele din prezent, dacă nu ar fi avut în echipa sa un antrenor dedicat, implicat și pasionat de meseria sa.

Astfel, pentru ca ne dorim să îți oferim un ajutor real și credem că munca de echipă aduce cele mai bune rezultate, am dezvoltat un plan de intervenție 360°, care vine în completarea programelor de mai sus.

 

Planul de intervenție 360° presupune ca în programul de Mental Coaching să fie implicat și antrenorul/antrenorii tăi (bineînțeles, cu respectarea confidențialității discuțiilor din cadrul ședințelor individuale de Mental Coaching), cu scopul ca antrenamentul mental să vină în completarea antrenamentelor fizice, tehnice și tactice.

bottom of page