top of page
Mihaela Petrula psih.MCP.jpg

Mihaela Pretula

Ofer consiliere psihologică și ghidaj în reconstruirea unei povești de viață care să fie în mod natural conformă cu așteptările și dorințele tale. Te pot ajuta să înțelegi mai bine ce se întâmplă în interiorul ființei tale sau în relațiile cu cei din jur astfel încât să devii propriul actor activ în procesul tău de auto-cunoaștere și vindecare.

Există totuși aspectele ale emoțiilor noastre pe care unii dintre noi nu le putem reda prin cuvinte, sau dacă sunt exprimate verbal nu ajung să reflecte autentic exact ceea ce simțim.

Oamenii își pot accesa informații din inconștient pentru a elibera diverse tensiuni care provoacă stări cu valență negativă și aici intervin, printre altele, tehnicile artistice.

Art-terapia reușește să atribuie o valoare autentică trăirilor noastre pentru că ceea ce este exprimat non-verbal provine din profunditățile ființei astfel încât reușim să exprimăm corporal, comportamental exact ceea ce e nevoie să iasă la suprafață pentru a beneficia de o descărcare constructivă a impulsurilor, a tensiunilor, a gândurilor negative. Acest proces deschide inimi, iar în acest caz arta devine un instrument subtil pentru vindecare. În acest proces  mintea se golește complet de gânduri, temeri, frustrări, blocaje pentru câteva clipe, ca mai apoi, când revenim la viața de zi cu zi, să avem capacitatea de a observa și simții din alte perspective problemele și trăirile cu valență negativă.

 

Inteligența emoțională este un aspect ce poate fi antrenat în timp. Un om inteligent emoțional este un om ce a înțeles durerile lui sufletești, ce le-a confruntat, le-a acceptat și trăiește cu ele ca și cum i-ar fi aliați. Stările cu valență negativă devin astfel semnale că trebuie să facem ceva până ce acestea se amelioreză. Devenim în timp conștienți că nu putem sta cu brațele încrucișate așteptând ca vreo sursă exterioară să le rezolve de la sine. Prin urmare, în timp, putem deveni actori activi, responsabili de a schimba ce se întâmplă în interiorul nostru și în relațiile cu cei din jur.

Nu există fericire fără tristețe așa cum nu există împăcare fără supărare. Toate, absolut toate stările negative au, la polul opus, stări bune, pozitive. Nu este simplu și nici ușor să luăm frâiele pentru a alege ce stare să avem, mai ales în contextul societății de astăzi unde există atât de multe surse de informare ce vin uneori în contradicție una cu cealaltă.

Avem totuși oportunitatea de a ne ajuta de tehnici și mecanisme de auto-reglare pentru a depăși stările negative. Aceste tehnici și mecanisme au o vastă diversitate iar omul ce devine educat din punct de vedere emoțional va avea mereu opțiuni pentru a se vindeca. Dacă mesajul meu rezonează în tine te invit să ne cunoaștem și să explorăm aceste dimensiuni împreună.

Studii și atestate:
  • Formare în Psihoterapie Expresivă (ACCPI) Asociația de Cercetare, Consiliere și Psihoterapie Integrativă

  • Atestat de liberă practică în psihologie clinică practicant în supervizare,eliberat de Colegiul Psihologilor din România.

  • Master în Psihologia Sănătății

  • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Psihologie Generală

bottom of page