top of page

„Am ajuns în momentul în care ma gandesc la divort. Ce sa fac?” I Întrebări I Terapie de cuplu

Buna ziua. Am 23 ani sunt casatorita de 1 an de zile nu am mai avut nici o relatie pana la sotul meu. De ceva timp soțul ma respinge. Pe parcursul zilei totul e ok, deoarece el sta pe calculator si se joaca. Seara când ne bagam in pat si am si eu chef de altceva se strica totul, începe ca este obosit, că de la probleme nu are chef etc. Este normal să se întâmple asta? Este pentru a treia oara când imi face asta plus ca el nu i-a niciodata initiativa sa vina la mine. Am ajuns în momentul în care ma gandesc la divort. Ce sa fac?

Îmi pare rău să citesc că întâmpini dificultăți în căsnicie. Intimitatea sexuală este un aspect important al unei relații de cuplu și este important să abordăm orice preocupări sau probleme care apar. Iată câteva sugestii despre cum să abordați această situație:


1. Comunicare deschisă și sinceră:

Vorbește cu soțul tău despre sentimentele și preocupările tale cu privire la lipsa de intimitate în relația voastră. Exprimă-ți nevoile și dorințele și încurajează-l să-și împărtășească și el perspectiva. Crearea unui spațiu sigur pentru dialog deschis vă poate ajuta pe amândoi să vă înțelegeți reciproc nevoile și să colaborați pentru a găsi o soluție.


2. Căutați ajutor profesionist:

Luați în considerare să apelați la Terapie de Cuplu. Un psihoterapeut instruit poate oferi îndrumări și poate facilita comunicarea constructivă între tine și soțul tău. Ele vă pot ajuta să explorați motivele care stau la baza lipsei de intimitate și vă pot oferi strategii pentru îmbunătățirea relației voastre.


3. Evaluează problemele de bază:

Este important să nu excludem și posibilitatea să existe factori specifici care să contribuie la lipsa de interes sau energie a soțului tău. Factorii de stres externi, problemele de sănătate mintală (spre exemplu, Depresia) sau dinamica relației (spre exemplu, multiple certuri, discuții în contradictoriu etc.) ar putea influența comportamentul soțului tău. A avea o înțelegere mai profundă a acestor probleme poate ajuta la găsirea soluțiilor potrivite pentru relația voastră.


4. Ia în considerare ajutorul profesional în mod individual:

Dacă soțul tău. nu dorește să meargă împreună cu tine la terapia de cuplu, ar putea fi benefic pentru tine. să începi un proces psihoterapeutic individual, cu scopul de a obține sprijin, pentru a-ți înțelege și a fi în acord cu nevoile tale emoționale, cât și pentru a înțelege ce se ascunde în spatele deciziei (potențiale) de divorț. Un psihoterapeut te poate ajuta să îți procesezi gândurile, emoțiile și sentimentele, să îți explorezi opțiunile și să iei deciziile care sunt cele mai bune pentru tine.


6. Realizează o evaluează generală a relației voastre:

Fă un pas înapoi și evaluează starea generală de sănătate și satisfacția căsniciei tale. Gândește-te dacă există și alte domenii în care tu și soțul tău întâmpinați dificultăți sau dacă lipsa de intimitate este un simptom al unor probleme mai profunde. Reflectă asupra valorilor, nevoilor tale și dacă relația actuală îți satisface așteptările și obiectivele pe termen lung.


Important de punctat este faptul că fiecare relație este unică și nu există o soluție „magică”. Este important să abordați situația cu empatie, înțelegere și dorință de a lucra împreună pentru a găsi o soluție.
2 afișări0 comentarii
bottom of page