top of page

Legătura dintre Art Terapie și Depresie

Actualizată în: 24 nov. 2022

Depresia poate fi o experiență profund dureroasă, dezorientatare și izolatoare. De asemenea, te reduce la tăcere pe măsură ce îți pierzi capacitatea de a da voce suferinței tale și de a-ți comunica durerea în moduri sănătoase.


Pentru persoanele cu depresie, terapia prin artă reprezintă o oportunitate de "scufundare" în procesul creației.


Folosirea terapiei prin artă poate fi o modalitate excelentă de a te folcaliza pe prezent, de a lua o pauză de la factorii stresori de zi cu zi și de a te conecta cu tine însuți.


Cercetările arată că terapia prin artă ajută la tratarea depresiei, oferind o abordare unică de a exprima sentimente care ar putea fi dificil de verbalizat. Procesul creației poate facilita explorarea emoțiilor pe care nu erai conștient că le ai.


Studiile au indicat că admiratul artei pe care o creezi elibereză dopamină, care este asociată cu sentimente de plăcere și fericire.


Așadar, alătură-te și tu Workshop-urilor de Art Terapie sau programează o ședință individuală de art terapie și da-i frâu liber creației!


14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Poate cu toții am întâlnit cel puțin o persoană care se confruntă cu depresia. Ce facem? Cum îi diminuăm suferința? Poți ajuta în 4 pași!

bottom of page