top of page

Viitorul de mâine este prezentul de astăzi...

Actualizată în: 8 ian.Uneori suntem atât de preocupați de ceea ce se poate întâmpla mâine, încât uităm de ceea ce se întâmplă astăzi.

Focusul pe prezent este dificil în zilele noastre, mai ales când suntem înconjurați aproape peste tot de tehnologie. Vedem reclame, anunțuri, primim mesaje, apeleluri telefonice, etc. Suntem înconjurați de factori care ne distrag atenția.


Încă din copilărie suntem încurajați să ne gândim la viitor: "tu ce vrei să fii când vei fi mare?", "învață si x, te va ajuta mai târziu", "ăsta nu este un job de viitor" , etc. Suntem înconjurați de temerile și fricile celor din jur încât ajungem să le proiectăm asupra noastră. De exemplu, bunicii noștri sau chiar părinții au trăit cu teama de a nu avea suficientă mâncare, Cum îi/ne afectează în prezent? Oamenii fac cumparaturi în exces și aruncă majoritatea alimentelor. Deși trăim alte vremuri, unele temeri din trecut sunt aduse în prezent.


A trăi în prezent aici și acum înseamnă că ești conștient de ceea ce se întâmplă chiar în acest moment. Contectarea cu tine și cu mediul înconjurător, minimalizarea anxietății, minimalizarea grijilor și a ruminațiilor sunt câteva dintre beneficiile momentului prezent.

Focusul pe prezent nu înseamnă că ignorăm sau negăm gândurile din trecut sau viitor, doar alegem să nu ne oprim asupra lor.


Cum să fii mai prezent:

  • fii atent la ce se întâmplă în jur, la peisaj, persoane, la ce fel de mâncare consumi

  • fă un sport

  • petrece timp cu oamenii care te fac fericit/ă

  • integrează exerciții de respirație în rutina zilnică

  • discută cu un specialist


Viitorul de mâine este prezentul de astăzi și trecutul de ieri.

Dacă simți că nu te bucuri suficient de prezent și majoritatea timpului îl petreci gândindu-te la trecut sau viitor, sugestia noastră ar fi să apelezi la un specialist. Suntem aici pentru tine!
9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page