
Programe pentru Sportivii care își doresc să atingă Înalta Performanță
Programele noastre au fost create cu scopul de a:
-
Identifica punctele tale forte & vulnerabile;
-
Transforma punctelor tale vulnerabile în atu-uri;
-
Consolida identitatea ta ca sportiv de performanță (să fii în contact cu valorile tale personale, să acționezi în baza sinelui tău real și a obiectivelor stabilite, să te poți adapta indiferent dacă te bucuri de un câștig sau simți durerea înfrângerii);
-
Menține tiparele „sănătoase” și adaptative de care ai nevoie pentru a atinge Înalta Performanță (spre exemplu, tiparele cognitive, afective, perceptive, motivaționale, atitudinale și comportamentale).
Pe scurt, obiectivul nostru este să te ajutăm pe tine (și pe echipa ta) să îți atingi potențialul maxim în sportul practicat.
Pentru a obține un plan de antrenament mental personalizat, este necesar să ai o evaluare psihologică, la finalul căreia psihologul îți va face câteva recomandări, în cadrul unui meeting (online sau la cabinet), programat în funcție de disponibilitatea ta. Dacă alegi să colaborați, atunci veți seta obiectivele terapeutice (obiective SMART) pentru a știi amândoi dacă direcția procesului terapeutic este în acord cu așteptările tale.
Specialiștii noștri în Psihologie Sportivă

Alexandra Peliu
Psiholog sportiv, Psihopedagog

Programe
(specifice / generale)

01
Gestionarea ANXIETĂȚII
Frica de a pierde vs. Frica de a câștiga
Anxietatea are multe forme:
-
îngrijorări („dar dacă ...”);
-
blocaje (mentale - „nu-mi trece nimic prin minte”, „e totul negru” și fizice - „îmi simt corpul greu”, „parcă corpul nu mă ascultă”);
-
atenția direcționată către ceilalți („ce vor zice ceilalți dacă...”, „nu vreau să îl/o dezamăgesc pe...”);
-
supraresponsabilizare („va fi vina mea dacă...”);
-
atacuri de panică (eliberări bruște de adrenalină care fac inima să bată foarte rapid, se instalează senzația de sufocare și apare teama de a pierde controlul sau de a nu muri).
02
Agilitatea emoțională
Abilitatea de a fi în „momentul prezent”, conectat(ă) la tine și la nevoile tale reale, acceptând că sunt elemente din mediu asupra cărora deții controlul, dar și elemente pe care nu le poți controla.


03
Atenția concentrată
Atenția concentrată este unul dintre procesele psihice care te ajută să te concentrezi pe obiectivul pe care îl ai în momentul prezent, fără a lăsa factorii din mediul extern (ex.: persoanele din tribună, condițiile nefavorabile de mediu etc.) și/sau intern (propriile gânduri, emoții sau nevoi) să te „deranjeze”.
04
Motivația, cel mai bun prieten
Motivația funcționează ca „cel mai bun prieten”, care: întotdeauna te împinge de la spate, nu te lasă să renunți când simți că este prea greu și care îți dă acel boost de energie atunci când simți că funcționezi cu 1%.


05
Cine sunt EU și ce tip de SPORTIV vreau să fiu?
Identificarea valorilor personale
Un om puternic se definește printr-un set de valori foarte bine definite.
Tu știi cine ești cu adevărat, care sunt fricile tale reale și ce îți dorești să obții?

06