top of page
Psihoterapeut-holistic-Roxana-Alecu.jpg

Roxana Alecu

Mă numesc Roxana Alecu, însă mi se spune Shivani. Sunt pasionată de culturile orientale și în special de cum funcționăm ca întreg: minte, trup și spirt. M-am întrebat de mică cine sunt eu, care este misiunea mea și cum pot face lumea un loc mai bun. Am pornit pe calea cunoașterii, pe care pășesc și astăzi. Mă prezint în fața voastră mai întâi ca ființă umană, cu emoții, gânduri diverse și cu o mulțime de întrebări, iar apoi ca specialist în domeniul psihologiei.

În toți acești ani am învățat să fiu în contact cu propriile mele gânduri și emoții, să îmi ascult corpul, să accept existența suferinței în lume și să merg mai departe atunci când nu pot schimba nimic. Cred că putem deveni cu adevărat împliniți atunci când ne acceptăm pe deplin, trăind în autenticitate cu noi și cu ceilalți.

 

Fiind mereu interesată de cum funcționeaza mintea umana, am ales să studiez la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității din București. De aici mi-am luat baza de care aveam nevoie pentru următorii mei ani de studiu în domeniul psihologiei. Mi-am continuat pregătirea profesională printr-un program de formare complementară în Psihoterapie Experiențială și a Unificării (P.E.U.) la Institutul Societății de Psihoterapie Experiențială Română. Simțind că pentru o înțelegere mai profundă a naturii umane e necesar să privesc totul ca pe un întreg și să îmi lărgesc orizonturile astfel m-am contiuat timp de doi ani călătoria la Masterul de Studii Religioase - Texte și Tradiții al Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Aici am avut oportunitatea de a studia și înțelege sistemul de funcționare a diferitelor culturi, religii și tradiții, precum creștinismul, iudaismul, islamul, taoismul, shamanismul, hinduismul, budismul etc.

 

Realizez că am o responsabilitate foarte mare față de voi și îmi doresc să răspund cât mai bine nevoilor pe care le aveți, așa că astăzi pot să vin în întâmpinarea voastră cu servicii de psihoterapie experiețială pentru adulți-copil-familie, consiliere psihologică, dezvoltare personală, art terapie și cu o abordare holistică, îmbinând în mod organic metodele de vindecare orientale cu psihoterapiile suportive occidentale. În practica mea folosesc metode diverse, menite să te ajute în gestionarea situațiilor dificile din viața ta, pentru a obține o viziune mai clară și a-ți folosi propriile resurse în atingerea succesului.

 

Psihoterapia este pentru mine mai mult decât o profesie, este calea mea. În cadrul terapiei privesc fiecare persoană ca fiind unică, antrenând  în aceeași măsură mintea, corpul și spiritul. Dorința mea este să te ajut să dai mai mult sens poveștii tale de viață, să te cunoști pe tine însuți, să îți construiești relații sănătoase cu ceilalți și să trăiești în autenticiate. Sunt aici pentru fiecare dintre voi care simt că rezonează cu mine. Sunt aici să te sprijin și să te ghidez în procesul tău! Cred că: Life is a healing journey.

Formare

 • Formare în Psihoterapia Experienţială a Unificării (P.E.U.) Societatea de Psihoterapie Experienţială Română

 • Supervizare în Psihoterapie Experienţială a Unificării (P.E.U.) Societatea de Psihoterapie Experienţială Română

 • Curs formare profesională Tehnici expresiv-creative și proiectiv-metaforice.

 • Curs de metode și tehnici interactive de autocunoaștere și dezvoltare personală utilizate în lucrul cu copiii și adolescenții.

 • Master Studii Religioase – Texte şi Tradiţii Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Atestate
 • Atestat de liberă practică în specialitatea Consiliere psihologică- evaluarea și consilierea

 • experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei, eliberat de Colegiul Psihologilor din

 • România.

 • Atestat de liberă practiă în specialitatea Psihologie Clinică, practicant în supervizare,

 • eliberat de Colegiul Psihologilor din România.

 • Atestat de liberă practiă în specialitatea Psihologie aplicată în domeniul securității

 • naționale, practicant în supervizare, eliberat de Colgiul Psihologilor din România.

 • Atestat de liberă practiă în specialitatea Psihoterapie Experienţială şi a

 • Unificării (P.E.U.) centrată pe adult – copil – cuplu – familie

 

 

Publicații

 • Mindfulness și optimizarea comportamentului profesional Alecu, R., Gemescu, M. (2017) Editura SPER

bottom of page