top of page

Acerca de

Terapie-comportamentală-copii-MCP.jpg

Intervențiile terapeutice specifice pentru Copii & Adolescenți

Intervențiile terapeutice specifice

Psihologul joacă un rol vital în ajutarea copiilor și adolescenților.

Câteva modalități prin care un psiholog poate oferi sprijin:

1. Evaluare și diagnostic:

Psihologii din echipa MENTAL COACHING for PERFORMANCE pot efectua evaluări inițiale și reevaluări periodice cu scopul de a identifica punctele forte, punctele slabe și nevoile specifice ale fiecărui copil. Acest proces poate implica teste standardizate, interviuri, observații și consultări cu alți profesioniști.

Psihologul poate oferi apoi un psihodiagnostic, dacă este cazul, care ajută la ghidarea strategiilor de tratament și de sprijin.

 

2. Terapia individuală

Psihologii din echipa MCP utilizează diverse abordări bazate pe dovezi științifice, cum ar fi:

  • Terapia comportamentală (ABA),

  • Terapia cognitiv-comportamentală (CBT),

  • Terapia prin joc sau formarea abilităților sociale în funcție de abilitățile și nivelul de dezvoltare ale copilului.

 

Scopul este de a veni în ajutorul copilului tău pentru a-și dezvolta abilitățile de coping adaptative, pentru a-l învăța să își gestioneze emoțiile, să își îmbunătățească abilitățile de comunicare (verbală și non-verbală) și să abordeze problemele comportamentale.

 

3. Sprijin pentru părinți și familie:

Psihologii din echipa noastră îți pot oferi îndrumare și sprijin, atât ție, din rolul de părinte, cât și membrilor familiei.

Pe tot parcursul procesului terapeutic îți vom oferi informații despre starea copilului tău, te vom ajuta să înțelegi nevoile și comportamentele copilului tău și îți vom predea strategii eficiente pentru gestionarea provocărilor specifice.

Acest sprijin poate îmbunătăți relația părinte-copil, poate reduce stresul și poate promova un mediu familial pozitiv.

 

4. Colaborarea școlară:

Psihologii din echipa MCP colaborează adesea cu școli și profesioniști din domeniul educației pentru a dezvolta planuri educaționale adecvate, acomodări și programe educaționale individualizate pentru copiii cu nevoi speciale. Aceștia pot susține nevoile copilului, pot oferi consultanță profesorilor și pot ajuta la crearea unor medii de învățare incluzive care sprijină dezvoltarea academică, socială și emoțională a copilului.

 

5. Managementul comportamentului:

Psihologii noștri te vor ajuta la dezvoltarea planurilor de management al comportamentului pentru copilul tău, care te vor ajuta la identificarea declanșatorilor comportamentelor provocatoare și la dezvoltarea strategiilor pentru a le aborda în mod eficient.

Planul de management al comportamentului unui copil cu cerințe edicaționale speciale (CES) poate implica predarea copilului abilități alternative de adaptare, implementarea tehnicilor de modificare a comportamentului și lucrul cu părinții și profesorii pentru a menține coerența abordărilor în diferite medii.

 

6. Sprijin pentru tranziție:

Psihologii MCP îți vor ajuta copilul să navigheze în tranziții, cum ar fi începerea școlii, schimbarea claselor sau tranziția la vârsta adultă. De asemenea, te vom pregăti atât pe tine, cât și pe copilul tău pentru schimbări sau necesitatea adaptării în mediile noi și îți vom oferi strategii pentru a gestiona provocările emoționale și practice asociate tranzițiilor.

 

Modurile specifice în care unul dintre psihologii noștri poate veni în ajutorul copilului tău depinde foarte mult de nevoile sale, de punctele forte și provocările particulare fiecărui copil. 

Cărți recomandate de echipa noastră de Psihologi pentru voi, părinții:

Serviciile noastre

Serviciile specifice pot varia în funcție de nevoile individuale ale copilului tău, în funcție de diagnostic și de stadiul de dezvoltare.

 

Serviciile pe care le putem oferi noi:

1. Evaluare și diagnostic:

Realizăm evaluări cuprinzătoare pentru a evalua funcționarea cognitivă, emoțională și comportamentală a copilului. Aceasta include identificarea și diagnosticarea unor afecțiuni sau dizabilități specifice, cum ar fi tulburarea din spectrul autismului (TSA), tulburarea cu deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD), dizabilitățile intelectuale, dizabilitățile de învățare sau tulburările emoționale.

Evaluările ajută la informarea planificării tratamentului și a strategiilor de intervenție.

 

2. Terapie individuală:

Psihologii MCP pot oferi terapie individuală adaptată nevoilor copilului tău.

Sesiunile de terapie se vor concentra pe abordarea dificultăților emoționale, îmbunătățirea abilităților sociale, gestionarea anxietății sau depresiei și creșterea stimei de sine. În funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare al copilului, pot fi utilizate diverse abordări terapeutice, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia prin joc sau formarea abilităților sociale.

 

3. Intervenții comportamentale:

Psihologii nostri vor dezvolta și implementa planuri de management al comportamentului, care ajută la identificarea declanșatorilor și a funcțiilor comportamentelor provocatoare și pot lucra cu copilul, părinții și profesorii pentru a dezvolta strategii de abordare și modificare eficientă a acestor comportamente.

 

4. Formarea abilităților sociale:

Mulți copii cu nevoi speciale se confruntă cu provocări în interacțiunile sociale și construirea de relații. Psihologii MCP sunt alături de tine pentru a-ți oferi instruire pentru abilități sociale, cu scopul de a veni în ajutorul copilului tău să dezvolte comportamente sociale adecvate, să îmbunătățească abilitățile de comunicare, să înțeleagă indicii sociale și să navigheze mai eficient în situațiile sociale. Acest lucru poate fi realizat prin sesiuni de terapie individuală sau de grup, utilizând diverse tehnici, cum ar fi jocul de rol, modelarea și scenariile sociale.

 

5. Formarea și sprijinul părinților:

Psihologii noștri sunt pregătiți să îți ofere îndrumări și sprijin ție, părinte al unui copil cu nevoi speciale. Îți vom oferi strategii și tehnici pentru gestionarea provocărilor specifice, înțelegerea și abordarea nevoilor copilului tău și promovarea practicilor parentale pozitive.

Formarea ta, ca părinte al unui copil cu nevoi speciale va implica predarea strategiilor de management al comportamentului, psihoeducație (ajutarea părinților să înțeleagă diagnosticul și recomandările de tratament ale copilului) și furnizarea de resurse pentru sprijin continuu.

6. Sprijin emoțional și strategii de coping:

Copiii cu nevoi speciale pot experimenta niveluri mai ridicate de stres, anxietate sau dificultăți emoționale. Psihologii MCP îți vor oferi sprijin emoțional, te vor învăța tot ceea ce trebui să știi despre particularitățile copilului tău și te vor ajuta pe tine cum să îi oferi copilului tău un ajutor real astfel încât să își dezvolte abilități de rezistență și de autoreglare.

Haide să colaborăm pentru viitorul copilului tău!

Completează formularul de mai jos sau contactează-ne telefonic și discută cu unul dintre consultanții noștri pentru a lua cea mai bună decizie pentru copilul tău.

Multumim pentru mesaj! Vei fi contactat in cel mai scurt timp.
bottom of page